onsdag 12 oktober 2011

Perfekta kocken

Yes, jag fick nån dille på att göra Pannbiffar efter att illvetna kollegor ätit det på jobbet. Dock ville jag inte äta massa onyttiga tillbehör i onödan då jag redan gjort det så mycket senaste tiden. Så jag skippa riset och potatis och gjorde en egenkompinerad coleslaw-sallad. Var absolut första gången jag gjorde en coleslaw-sallad men måste säga att den blev sjukt god!

Perfekt Coleslawrecept: 
Räcker till (uppskattat): 
1 person till 4 måltider (om du bara äter det till köttet)
4 personer vid 1 måltid. ;) 
Serveringsförslag ;)
Ingredienser: 
Ett halvt vitkålshuvud
1st normalstor morot
1/2 gul lök
Ca en halv bytta turkisk youghurt. (dvs tills lagom konsistens)
Ca en halv bytta majonnäs. (dvs lagom, ska va en aning mindre än youghurten) 
Nån dutta salt.
Nån dutta peppar.   


Utförande:  
Riv vitkålen och moroten på ett rivjärn. 
(ja jag hitta ett rivjärn i ett skåp i köket, leta du också! Det kanske finns där!, annars är de bara o hacka loss med kniven
Blanda i en stor skål (jag tog chipsskålen hehe) 
Salta & Peppra lite efter behag, smaka av tills det smakar kingkong-pingpong i gommen!
There you have it!..  Det passar utmärkt till pannbiffar, hamburgare och ja allt sånt :).


2 kommentarer: